06-02-2020

Streetfotografens favoritkamera i opgraderet indpakning

Den femte generation af det umådeligt populære kompaktkamera X100 er nu endelig her. X100V har en - for et kompaktkamera - stor APS-C-sensor, fast 23mm objektiv (modsvarende 35mm på fuldformat) samt den avancerede hybridsøger som er kendetegnet for X100- og X-Pro-serien fra Fujifilm. Nu får du en vendbar, højopløst touchskærm, 4K-video med mulighed for F-log samt en længe ventet vejrforsegling så du ikke længere behøver at være urolig for vejret når du fotograferer.


Det samme – men anderledes

Meget genkendes fra tidligere modeller i X100-serien i den femte generation, men X100V har introduceret en del forbedringer, både på og under overfladen. Kameraet har fået et nyt design med rettere linier og top- og bundplade er fræset ud af overfladebehandlet aluminium, for en glattere finish. ISO-hjulet har fået et opdateret, smart design, hvor du ikke længere behøver holde i hjulet mens du drejer, da låsefunktionen nu kan lyftes med et klik, så du hurtigere kan skifte ISO.

Noget nyt er den vendbare, højopløste pegeskærm. Skærmen er designet til at være funktionel, specielt til streetfotografering hvor man en gang imellem "skyder fra hoften", men uden at gøre kameraet klumpet. Skærmen føles som om den er en del af skærmen, uden at øge tykkelsen eller ændre kameraets design.

Kameraet er nu også vejrforseglet, en længe ventet funktion fra frem for alt street- og landskabsfotografer, så du kan have kameraet med overalt, uanset vejr. For at kameraet skal blive helt tæt, skal du benytte AR-X100 adapterringen og beskyttelsesfiltret PRF-49.

Forbedret, avanceret hybridsøger

​En af X100- og X-Pro-seriens unikke egenskaber er den avancerede hybridsøger, der både er optisk og elektronisk - den eneste af sin slags på markedet i dag. Via den optiske søger, ser du alt præcis som det er, uden forsinkelser. Med den indbyggede parallaxkorrigerende billedramme ser du hvordan udsnittet bliver for dit billede, noget der ikke var muligt i de analoge målsøgerkameraer. Den optiske søger dækker nu 95%, til forskel fra forgængeren X100F's 92%.

Hvis du i stedet vil se eksponering og hvidbalance inden du tager dit billede, så skifter du let over til den elektroniske søger via knappen på kameraets forside. Du får da en søger med et OLED-panel med høj opløsing på 3,69MP. Du kan endda få et minidisplay i den optiske søgers højre hjørne, hvor du kan kontrollere eksponering, farve og fokus som i den elektroniske søger. I X100V kan du også se det seneste billede du har taget i dette minidisplay.

Opdateret objektiv med nye glaselementer

X100V beholder samme brændvidde på 23mm som sine foregængere, men objektivet i kameraet har en ny konstruktion som tilføjer to asfæriske linseelementer, der forbedrer detaljegengivelsen og reducerer distortion i billedet. Den største blændeåbning på f/2 og med det indbyggede ND-filter på fire trin kan du fotografere billeder med længere lukkertider selv i dagslys. Med leaf-lukkeren kan du flashsync'e med lukkertider op til 1/4000s, så du kan fotografere med flash i dagslys uden HSS, så du får mere kraft og længere batteritid ud af dine flashes. Det nye objektiv beholder kompabiliteten med eksisterende tilbehør som adapterring, modlysblænde samt vidvinkel- og telekonverter.

Kameraet har fået den nyudviklede X-Trans CMOS 4 sensor på 26,1MP og X-Processor 4 der også findes i X-T3, X-T30 og X-Pro3. Sensoren har hurtig, fasedetekterende autofokus og funktioner for at tilpasse AF-interval.

Ny filmsimulering og kontrol over skarphed og grain

Nyt i Fujifilms populære filmsimuleringer er Classic Neg, som vi så for første gang i X-Pro3. Simuleringen bygger på Fujifilms klassiske Superia-film og giver en farvegengivelse med høj præcision. Lige som i X-Pro3, kan du også ændre indstillinger for skarphed, grain og billedeffekten Color Chrome Blue, der skaber større dybde og naturlig mættethed i billedets blå toner -alt dette for at du skal kunne levere billeder direkte fra kameraet med meget høj kvalitet.

Teknik til kreativitet er vores passion.

Hos SP elsker vi kreativitet og vores fokus er at tilbyde produkter af høj kvalitet til teknikinteresserede. Med personlig service og ekspertrådgivning skaber vi løsninger der er skræddersyet til dig og dit formål – til gode priser.

Følg os:

78 72 69 00

Kontakt os

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Følg med i hvad der sker i teknikbranchen. Tilmeld dig til Scandinavian Photos nyhedsbrev og få eksklusive tilbud, de seneste nyheder fra branchens ledende producenter samt en masse inspiration.

    FRI FRAGT (UDEN OMDELING) PÅ ORDRE OVER 500 KR

    Scandinavian Photo benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen på sitet. Accepterer du ikke brugen af cookies, kan du slukke for dem i din webbrowser. Dette kan dog medføre at visse funktioner på sitet ikke fungerer som de skal.