Vidensbank – alt om foto, video, lyd og IT

Efter mere end 40 år som forhandler af alt inden for foto, video og lyd har vi efterhånden lært os en del - og det vil vi gerne dele med dig. Her har vi samlet vejledninger, tips og råd, der kan hjælpe dig med at udvikle dine kreative evner. Lær dig mere sammen med os.

Alt om makrofotografering

Kort sagt er makrofotografering fotografering af små detaljer på tæt hold. Ved at forstørre et insekt, en blomst eller et smykke over et helt foto kan du se detaljer, mønstre og strukturer, som normalt ikke er synlige for det menneskelige øje. Her har vi samlet gode råd og inspiration samt produkttips, så du kan komme godt i gang med makrofotografering.

Læs mere

9
nov

Hvad kan man lave med en 3d-printer?

En 3D-printer giver dig helt nye muligheder for at skabe, f.eks. indenfor arkitektur, uddannelse og industrielt design, eller hvorfor ikke skabe dit helt eget kameratilbehør? Der findes modeller til alle, fra nybegyndere til avancerede brugere, og vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette 3D-printer til dig.

Læs mere

31
okt

Hvad er medhør og hvordan fungerer det?

Medhør indebærer at du lytter til en optagelse af f.eks. sang eller musik. Det kan være at lytte til en anden, der optager, men det kan også være at lytte til dig selv, når du synger eller taler på scenen.

Læs mere

13
okt

Lukkertid - hvordan fungerer kameraets lukker?

Kameraets lukker styrer lukkerhastigheden, som påvirker, hvor længe lukkeren er åben, og hvor længe sensoren er eksponeret for lys. Jo længere lukketid du vælger, jo mere lys kommer ind i kameraet - og omvendt. En kort lukkertid fastfryser bevægelser, mens en lang lukkertid bringer begivenhederne ind i billedet i længere tid.

Læs mere

15
jul

Fotografer Perseiderna 2022

Oplev og fotografer Perseiderne. Fænomenet forekommer mellem den 8.-12. august, og du kan se Perseids-meteorregnen med det blotte øje. Det er en perfekt mulighed for at fotografere stjernehimlen sammen med spektakulære meteorer, der brænder op i jordens atmosfære. Vi hjælper dig med at finde det kamera, objektiv og stativ, du har brug for, og de bedste kameraindstillinger til fotografering af Perseiderne.

Læs mere

6
jul

Fotografering af nordlys

Vil du fotografere nordlyset og indfange det spektakulære skue, som Aurora Borealis giver dig på kolde nætter? Find dit systemkamera eller din mobiltelefon frem for at fotografere nordlyset. Nordlyset kan være svært at se med det blotte øje, men et kamera med gode ISO-indstillinger eller en mobiltelefon vil fange lysshowet bedre, så tag billederne, selv om det kan være svært at se. Benyt lejligheden til at læse Facebook-grupper, nordlys-sider eller nyhedsrapporter om, hvornår der er kraftige solstorme og solvinde - det er der, vi kan se dette lysfænomen, som opstår på skyfri og kolde vinternætter. Her er nogle hurtige tips, som forhåbentlig vil hjælpe dig med at fange magien.

Læs mere

9
jun

Supermåne og blodmåne - 5 tips til fotografering af månen

Månens forskellige faser er fantastiske at se og populære at fotografere, men endnu mere imponerende er supermåne og blodmåne. Her har vi samlet vores bedste tips til systemkameraer, objektiver og kameraindstillinger, der egner sig til månefotografering, så du kan skabe magiske billeder.

Læs mere

28
okt

Lær mere om podcast

Podcast, pod, podradio - kært barn har mange navne. At starte en podcast behøver ikke være svært, og man kan hurtigt komme fra idé til "on air". Her finder du produkttips, inspiration og gode råd til dig, der ønsker at starte en podcast eller allerede har en podcast og ønsker at forbedre produktionskvaliteten.

Læs mere

10
sep

At tænke på ved køb af tegneplade

Hvad er vigtigt at tænke på for at vælge ret tegneplade? Hvilken størrelse passer til din skærm og fungerer den med mine programmer? En tegneplade kan gøre det meget lettere at arbejde, hvis du arbejder med billedbehandling, tegning, manga eller er designer. Vi svarer på dine spørgsmål og hjælper dig med at vælge den rette tegneplade, så du kan komme igang med dit kreative skabende.

Læs mere
Teknik til kreativitet er vores passion.

Hos SP elsker vi kreativitet og vores fokus er at tilbyde produkter af høj kvalitet til teknikinteresserede. Med personlig service og ekspertrådgivning skaber vi løsninger der er skræddersyet til dig og dit formål – til gode priser.

Følg os:
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Følg med i hvad der sker i teknikbranchen – I vores nyhedsbrev giver vi dig eksklusive tilbud, de seneste nyheder fra førende brands i branchen og masser af inspiration. Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du, at dine personlige oplysninger behandles i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.