Det lader til at du bruger en gammel browser, så vi kan ikke garantere at alt ser ud og fungerer som det skal.

5 smarte camera hacks

Med vores fem smarte ”camera hacks” kan du skabe stilfulde effekter og desuden gøre dit fotograferende enklere. Disse hacks er perfekte til den lille kamerataske med dårlig plads og udstyr. Har du også nogle smarte camera hacks?

Med vores fem smarte ”camera hacks” kan du skabe stilfulde effekter og desuden gøre dit fotograferende enklere. Disse hacks er perfekte til den lille kamerataske med dårlig plads og udstyr. Har du også nogle smarte camera hacks? Del gerne med dig på Instagram under #getsmart og #scandinavianphoto eller kommentere nedenfor. Prøv det!

1. Flot dis med plastfolie

Ved at bruge lidt plastfolie rundt om objektivet kan du skabe en stilfuld diset effekt der fanger lyset på en flot måde. Du ændrer enkelt størrelsen på diset ved at lave hullet større eller mindre.

2. Stabilere med hjemmelavet stativ

Det eneste du behøver for at gøre din fotografering næsten ligeså stabil som med et enbensstativ er et snøre, en kameraplade og en skulder-/nakkerem. Sæt snøret fast i kamerapladen, hæng kameraet rundt om halsen og stille dig på snøret. Tryk kameraet opad og udad så at snøret og skulder/nakkeremmen er udstrækte og begynd at fotografere, stabilt og håndholdet. Snak om et stativ der tager minimal plads!

3. Makrofotografering med bagvendt objektiv

Ved at vende dit objektiv så får du næsten en ikke-eksisterende nærgrænse og en ordentlig forstørrelse. Da objektivet ikke går at skrue baglæns fast i kamerahuset, så holdt vi det bare rigtig tæt indtil, men det går naturligvis også at bruge en omvendelsesring. Sandt nok, det er svært med skarphed i billedet, men er du bare tålmodig kan du til og med fange den mindste snegls øje.

4. Kreativ bokeh med saks og papir

Tidligere har vi vist hvordan du kan skabe kreativ uskarphed ved helt enkelt at klippe ud en form i et stykke papir som du derefter fastgør mod objektivet. Det er superenkelt og giver stor plads til kreativitet. Se hvordan du gør i blogindlægget  ”Sådan fikser du kreativ uskarphed”.

 

5. Målrette og udvid blitzen med et Pringles-rør

Ved at skære bunden af et Pringles-rør og sætter det fast på din speedlight blitz, så skaber du en meget billig snoot. En snoot bruges for at dirigere blitzen mod et bestemt punkt i billedet og desuden udvide området. Prøv det!


Scandinavian photo

12-06-2019

Del

Vi hjælper dig med at tage bedre billeder

Billedet, og det udstyr der gør det muligt, har været vores lidenskab siden 1982. Scandinavian Photo tilbyder et bredt sortiment til film- og fotoentusiaster - uanset niveauet af viden. Udover udstyr tilbyder vi inspiration, viden, uddannelse og rådgivning.

Følg os:

50 80 77 70

Kontakt os

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Følg med i hvad der sker i fotobranchen. Tilmeld dig til Scandinavian Photos nyhedsbrev og få eksklusive tilbud, de seneste nyheder fra branchens ledende producenter samt en masse inspiration.

    FRI FRAGT PÅ ORDRE OVER 500 KR (MYPACK)

    Scandinavian Photo benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen på sitet. Accepterer du ikke brugen af cookies, kan du slukke for dem i din webbrowser. Dette kan dog medføre at visse funktioner på sitet ikke fungerer som de skal.