Lær mere om elektronisk musik

electronic-music-banner.jpg

"Elektronisk musik" er ofte forbundet med en specifik genre med den klassiske lyd af en synth i forgrunden. I dag er elektronisk musik dog afspejlet i næsten alle genrer, da det meget musik i dag skabes på elektroniske enheder. Ikke mindst på natklubber, hvor DJs både skaber ny musik live og blander klassikere til nye covers.

Her kan du finde tips om produkter og enheder, der er nødvendige for at skabe musik og finde "din sound"!

Synthesizer (synt) & sequenzers

En synthesizer er det vigtigste instrument i skabelsen af elektronisk musik. Detn er forprogrammeret med mængder af nye lyde, men også med lyde fra traditionelle musikinstrumenter. Synthesizeren er en modulopbygget enhed, hvilket betyder, at den kan bruges helt uafhængigt eller kombineres med egne samples og effekter fra andre enheder. I dag er flere synthesizere også kombineret med en sequencer, der giver dig mulighed for at kontrollere musikinformationen på forskellige kanaler. 

 

Tilbehør til din synth

Selv om du når langt med kun en synth, øges muligheden for unikke lydkombinationer markant, hvis du supplerer den med andre enheder. For at sample nye spor, tilføje effekter eller andre musikinstrumenter, kan du forbinde flere modulære enheder i et system. Hvorfor ikke tilføje en trommemaskine eller en stemmetransformator, og du vil have utallige muligheder for at finde din stil og din legen sound.

Lydmiksere

Brug en lydmikser til at forbinde alle dine lydkilder. Lydkilder, der kan kobles sammen, er for eksempel synths, loops, trommemaskiner og stemmetransformatorer. Når du har alle enheder tilsluttet, kan du optage din musik, kombinere forskellige effekter og kontrollere alle enheder fra ét sted. Lydmiksen bliver hjertet i din elektroniske musikrig.

Nogle lydmikser er fristående enheder, såkaldte Grooveboxes. Der kan du oprette musik og lydproduktioner, uanset hvor du er. Enheden er forprogrammeret med forskellige lyde, samples og effekter. De giver dig mulighed for at tilslutte hovedtelefoner for at lytte til musikken, mens du optager din færdige produktion. Dette gør det nemt for dig at skabe musik, når de kreative ideer kommer.

Højttalere

Hvis du vil afspille din musik eller lydproduktion for at høre, hvordan det lyder i rummet, bør valget af et par virkelig gode højttalere være i fokus. Vigtige aspekter at overveje er for eksempel, hvor højttaleren skal placeres, hvor stort rummet er, skal du være i stand til at spille i flere rum på én gang, skal systemet være bærbart, og hvad skal de bruges til - musik, sang, tale? Nogle højttalere er designet til at blive brugt specifikt i et studie, mens andre er lige så velegnede til hjem og kontor.

Teknik til kreativitet er vores passion.

Hos SP elsker vi kreativitet og vores fokus er at tilbyde produkter af høj kvalitet til teknikinteresserede. Med personlig service og ekspertrådgivning skaber vi løsninger der er skræddersyet til dig og dit formål – til gode priser.

Følg os:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Følg med i hvad der sker i teknikbranchen. Tilmeld dig til Scandinavian Photos nyhedsbrev og få eksklusive tilbud, de seneste nyheder fra branchens ledende producenter samt en masse inspiration.

Scandinavian Photo benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen på sitet. Accepterer du ikke brugen af cookies, kan du slukke for dem i din webbrowser. Dette kan dog medføre at visse funktioner på sitet ikke fungerer som de skal.