5 tips til bedre lyd

At få en god kvalitet på det talende lyd kan være meget svært. Det er let sådan at lyd reflekteres på væggene, det lyder hult, ekko eller så får du en masse brus med fra omgivelserne. Til dig der har podcast eller videoblog eller som arbejder med andre talende lyd, har vi samlet fire tips, der vil give dig mulighed for at få en meget bedre lydkvalitet.

1. Sid tæt på mikrofonen. En fejl mange mennesker gør, er at de sidder alt for langt væk fra mikrofonen. Du behøver at sidde meget tæt på for at få en god lyd, dog bidrager det til at du får 
puf-lyde; noget som enkelt kan afhjælpes med et pop-shield.

2. Brug altid en skumvindhætte. Den beskytter mod vind og ja, pop-lyd, der ellers vil ødelægge din lydoptagelse. Hætten modvirker de luft-puffer der opstår af konsonanter som P, B og F, samt udånding der kan komme af eksempelvis H-lyd. Det kan være godt at vide at skumvindhætten kan dæmpe diskanten noget.

3. Vælg et lydisoleret rum. Der er ikke mange der har tilgang til et lydisoleret studio, uden ofte sidder du måske hjemme og arbejder. Tænk på at forsøge at dæmpe lydrefleksionerne i rummet, sid gerne i et rum med meget tekstillier og møbler; eksempelvis er et klædeskab/walk-in closet perfekt! Andre gode dæmpede pladser til lydoptagelser er i bilen eller under din jakke.

4. Brug en retningsbestemt mikrofon. Med en retningsbestemt mikrofon slipper du forstyrrende rumlyde og sidelyde. Er i to personer eller flere, slipper du lyden fra den andens stemme og det bliver lettere at redigere bagefter.

5. Bedre lyd med et mikrofonstativ. Ved at bruge et stativ til din mikrofon slipper du at få med alt lyd fra eksempelvis bordet som du har lagt mikrofonen på eller fra håndens rørelser.


Scandinavian photo

22-01-2019

Del

Teknik til kreativitet er vores passion.

Hos SP elsker vi kreativitet og vores fokus er at tilbyde produkter af høj kvalitet til teknikinteresserede. Med personlig service og ekspertrådgivning skaber vi løsninger der er skræddersyet til dig og dit formål – til gode priser.

Følg os:

78 72 69 00

Kontakt os

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Følg med i hvad der sker i teknikbranchen. Tilmeld dig til Scandinavian Photos nyhedsbrev og få eksklusive tilbud, de seneste nyheder fra branchens ledende producenter samt en masse inspiration.

    FRI FRAGT (UDEN OMDELING) PÅ ORDRE OVER 500 KR

    Scandinavian Photo benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen på sitet. Accepterer du ikke brugen af cookies, kan du slukke for dem i din webbrowser. Dette kan dog medføre at visse funktioner på sitet ikke fungerer som de skal.