Billedredigering i mobilen

I dag bruger mange mobilen som et alternativ til den bærbare eller stationære computer. Billedredigering er en opgave som man vælger at håndtere i mobiltelefonen på grund af dens enkelhed. At være i stand til at redigere billeder på mobilen er et nyt fænomen, der gør fotografens billedbehandling både fleksibel og hurtig. At være i stand til spontant at redigere et billede "i farten", uanset hvor i verden du er, eller hvilket tidspunkt på dagen det er, bliver mere og mere relevant i dagens teknologifokuserede samfund.

Vil du bruge færdige filtre eller redigere alt selv? Og hvilke apps skal du hente? Mange bruger færdige filtre (eller presets) for hurtigt at komme frem til et resultat, mens andre helst redigerer billederne selv fra bunden, for at komme frem til et unikt resultat. Hvad du foretrækker afgør, hvilke apps der passer dit behov bedst.

Apps

VSCO er perfekt til dig, der vil lægge færdige filtre på dine billeder og ikke justere for meget i indstillingerne. Der er flere forskellige filterindstillinger at vælge imellem, og du kan også købe flere filtre fra deres webshop. Denne app er perfekt, hvis du vil have en lignende farveindstilling på alle dine billeder for at skabe et ens look på billederne i dine sociale medier.

Lightroom er velegnet til dig, der ønsker at justere billedet fra start til slut med hensyn til lysstyrke, kontrast, farve, skarphed osv. Dette er en mere avanceret billedbehandlingsapp hvor du kan redigere dine fotografier mere i dybden.

Facetune 2 er en praktisk app som du kan bruge, når du redigerer portrætbilleder. I appen kan du f.eks. fjerne mindre pletter på huden. Du kan også blødgøre hudtoner og tilføje skarphed i øjnene. Dette er en god ekstra app til dem, der fotograferer portrætter og efterbehandler disse i f.eks. Lightroom / Photoshop.

Unfold er en app, hvor du kan tilføje moderne og stilfulde rammer til dine billeder. Du kan bruge rammer til at skabe en følelse i dine billeder, eller hvis du oplever billedet for "kedeligt" og vil tilføje en sjov detalje.

 

Selv foretrækker jeg at bruge færdige filtre, som jeg derefter justerer til. Mit absolutte favoritfilter er "M5" i VSCO-appen, da det skaber en smuk farve på blå toner og giver en varm følelse i hele billedet. Derefter bruger jeg normalt appen Unfold til at lægge en passende ramme på billederne for at skabe et mere narrativt billede.

Efterbehandlingen kan i mange tilfælde være helt afgørende for det endelige resultat af dit billede. Både fremhævning og fjernelse af forskellige dele af et billede, kan skabe en helt ny effekt og oplevelse for betragteren. Det giver dig også muligheden for at oprette forskellige varianter af et og samme billede for at bruge billedet flere gange i forskellige formater.

Vi håber du nu føler dig klar til at fotografere og redigere på din mobil. Tøv ikke med at kontakte os, hvis du gerne vil have hjælp til at finde det rigtige udstyr til dine behov. 


Scandinavian photo

06-03-2020

Del

Vi hjælper dig med at tage bedre billeder

Billedet, og det udstyr der gør det muligt, har været vores lidenskab siden 1982. Scandinavian Photo tilbyder et bredt sortiment til film- og fotoentusiaster - uanset niveauet af viden. Udover udstyr tilbyder vi inspiration, viden, uddannelse og rådgivning.

Følg os:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Følg med i hvad der sker i fotobranchen. Tilmeld dig til Scandinavian Photos nyhedsbrev og få eksklusive tilbud, de seneste nyheder fra branchens ledende producenter samt en masse inspiration.

Scandinavian Photo benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen på sitet. Accepterer du ikke brugen af cookies, kan du slukke for dem i din webbrowser. Dette kan dog medføre at visse funktioner på sitet ikke fungerer som de skal.