02-11-2022

Fujifilm lancerer X-T5

Fujifilm X-T5 bliver det tredje kamera i den femte generation af X-serien og har sammen med det nyligt lancerede X-H2 den højeste opløsning af stillbilleder i X-seriens historie med hele 40,2 megapixel og mulighed for 160 megapixel (Pixel Shift Multi-Shot). Kameraet kan optage 6K-video, har fem-akset billedstabilisering, der kompenserer op til syv trin, og motivgenkendelsesfunktion til autofokus - samtidig med at det er udviklet med deep learning AI-teknologi. Det er den perfekte følgesvend til mange forskellige typer af fotografering, hvor kameraets størrelse og vægt er en stor fordel. Det forventes at begynde at blive leveret i slutningen af november. Læs mere og forudbestil her.


Billedsensor med høj opløsning og 160 MP Pixel Shift Multi-Shot

Den nye bagbelyste sensor på 40,2 MP, X-Trans CMOS 5 HR, og den hurtige X-Processor 5 giver det nye X-T5 den højeste billedkvalitet nogensinde i X-serien. Den nye billedsensor har en forbedret billedbehandlingsalgoritme, der giver et lavt støjniveau på trods af det høje antal pixels, og en ny pixelstruktur, der effektivt opfanger en større mængde lys, hvilket gør det muligt at anvende ISO125 som standardfølsomhed. Eksponeringstiden kan også styres med større præcision sammenlignet med tidligere generationer, hvilket har forbedret den hurtigste elektroniske lukkerhastighed med 2,5 trin fra den tidligere 1/32.000 til 1/180.000. Dette giver brugerne mulighed for at fotografere med den største blændeåbning, selv i ekstremt stærkt lys.

Autofokus udviklet med deep learning AI-teknologi

Den nye sensor med høj opløsning har et større antal fasedetekterende pixels sammenlignet med tidligere modeller, hvilket giver en mere præcis autofokus til motiver med fine strukturer, f.eks. landskaber og portrætter. X-Processor 5 har dobbelt så høj behandlingshastighed som den tidligere generation og en ny motivgenkendelsesfunktion til kameraets autofokus, der er udviklet med deep learning AI-teknologi, som finder og følger dine motiver på en meget imponerende måde. Den registrerer og sporer automatisk ikke kun ansigter og øjne, men også dyr, fugle, biler, cykler, fly og tog. Brugen af en forbedret AF-forudsigelsesalgoritme giver stabil fokusering, selv i AF-C-tilstand. Desuden er ansigts- og øjengenkendelsen blevet væsentligt forbedret for personer med briller eller tandbeskytter.

4:2:2 10-bit video i 6K 30p

Kameraets højopløselige billedsensor og den nye processor muliggør intern 4:2:2 10-bit videooptagelse i 6K/30P med understøttelse af forskellige codecs (H.264 og H.265) og komprimeringsmetoder (ALL-intra og Long GOP). X-T5 har en 4K HQ-tilstand, hvor der opnås meget høje detaljer ved hjælp af 6K oversampling. Med F-Log2-profilen til farvegradering er det muligt at opnå et dynamisk område på op til 13 trin. Kameraets HDMI-udgang kan sende 12-bit ProRes Raw og Blackmagic Raw til en ekstern optageenhed med op til 6K 30p.


Vi er her for at hjælpe

Har du brug for hjælp med at vælge det rette udstyr, er du altid velkommen til at kontakte os for vejledning. Du når os på info@scandinavianphoto.dk, vores Facebook-side, på telefon 78 72 69 00, eller hvorfor ikke besøge os i vores butik på Humletorvet 25 i København.

Teknik til kreativitet er vores passion.

Hos SP elsker vi kreativitet og vores fokus er at tilbyde produkter af høj kvalitet til teknikinteresserede. Med personlig service og ekspertrådgivning skaber vi løsninger der er skræddersyet til dig og dit formål – til gode priser.

Følg os:
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Følg med i hvad der sker i teknikbranchen – I vores nyhedsbrev giver vi dig eksklusive tilbud, de seneste nyheder fra førende brands i branchen og masser af inspiration. Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du, at dine personlige oplysninger behandles i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.