Arbejd og livestream fra hjemmekontoret

For mange er arbejdspladsen ikke længere bundet til et fysisk sted, og du har mulighed for at arbejde næsten overalt. Takket være platforme som Skype, YouTube og Teams, kan du gennemføre alle dine møder, uddannelser eller konferencer hjemmefra. Her kan du læse mere om, hvordan du kan skabe et hjemmekontor med mulighed for både møder og fjernundervisning.

Tag kontoret med hjem

En første del af at tage din arbejdsplads hjem, er at koble dit udstyr op. Hvis du arbejder med en bærbar computer, skal du muligvis tilslutte en eller flere eksterne skærme, og ud over dette ekstra udstyr kan der tilføjes kamera, tastatur, mus og hovedtelefoner. Det er ikke altid nemt at vide, hvordan alt skal kobles sammen, uden at få en masse kabler liggende over skrivebordet. For at gøre tilslutningen lette og få et ryddeligt skrivebord, kan du bruge en dockningstation eller USB-hub. Med sådan en, kan du forbinde alle dine enheder ét sted og forbinde dem alle med kun et kabel til computeren.

Livestream og optag med dit video- eller systemkamera

blog-hemmakontor-2.jpg

Når du arbejder hjemmefra, er det vigtigt at man let kan kommunikere med kollegaer og deltage i forskellige møder, konferencer og uddannelser via nettet. Det indbyggede webcam på din computer eller et eksternt webcam en enkel løsning, men ikke altid den bedste med hensyn til kvalitet.

Et bedre alternativ er at bruge dit system eller videokamera. Der er udstyr, der giver dig mulighed for at forbinde dit kamera til din computer og bruge det som et webcam i stedet. Et produkttips med denne funktion er Cam Link 4K, hvor du slutter kameraet til din computer og streamer i høj kvalitet med USB og HDMI.

Hvis du er lærer eller underviser og afholder fjernundervisning, kan du streame dit materiale med en HD60S, mens du optager din live udsendelse. Perfekt, hvis du vil bruge det samme uddannelsesmateriale igen på et senere tidspunkt.

 

 

 

Webbkamera vs. Cam link 4K

 

Få bedre resultater med din livestream

Uanset om det er til møder, fjernundervisning eller streaming til din YouTube-kanal, er der flere tilbehør, der gør arbejdet lettere og forbedrer kvaliteten på både billede og lyd.

Stativ

Et stativ er ikke kun til at få kameraet til at ende på det rigtige sted, men hjælper dig også med at opsætte ekstra udstyr. Afhængig af hvad du filmer, er der forskellige typer stativer at vælge imellem. Der er stativer, der kan fastgøres til skrivebordets kant eller stilles på bordpladen. Hvis du laver mere bevægeligt materiale og har brug for at vise hele skrivebordet eller måske en tavle i baggrunden til for eksempel fjernundervisning, er der også videostativer, som du kan stille på gulvet et stykke fra arbejdspladsen.

Mikrofon og headset

Den indbyggede mikrofon i din computer eller kamera er ikke altid den bedste, og der er intet mere irriterende end dårlig lyd eller at den omgivende støj er for høj. En ekstern mikrofon reducerer støj fra dine omgivelser, gør det lettere at høre dig og gør kommunikationen lettere.

Vil du kunne bevæge sig frit i rummet under samtaler? Så er et trådløst headset et perfekt alternativ. For eksempel med Logitech H600 tilslutter du en USB-modtager i din computer, og så har du ti meter til at bevæge dig rundt på. En anden mulighed er Saramonic Blink 500, der består af to dele: en modtager og en eller flere sendere med indbygget mikrofon og slipsemikrofon (medfølger). Modtageren sætter du direkte til dit kamera eller din smartphone, og senderen klipser du fast til dig selv.

Lys til livesendning

En anden vigtig del af din live streaming er lyset. Ved at tilslutte en LED-belysning ved din arbejdsplads kan du placere dig selv hvor som helst i hjemmet uden at tage hensyn til det omgivende lys. Der er LED-paneler, som du kan sætte direkte på kameraet og andre varianter, som du i stedet sætter på et stativ eller fastgør til skrivebordet. En kompakt variant af LED-belysning er en Lume Cube Air, som du både kan sætte på et stativ, på kameraet eller bruge fritstående.

 

Smartphone som alternativ

Hvis du hverken har et video- eller systemkamera, har du sandsynligvis et bedre alternativ til  et webcam i lommen - din smartphone. De fleste smartphones er udstyret med et kamera, der mange gange har bedre kvalitet end det indbyggede webcam på computeren. Ved at tilslutte det rigtige tilbehør til din smartphone, kan du få et streamingværktøj, der fungerer perfekt på dit hjemmekontor.

 


 

Vi er her for at hjælpe

Har du brug for hjælp med at vælge det rette udstyr, er du altid velkommen til at kontakte os for vejledning. Du når os på info@scandinavianphoto.dk, vores Facebook-side eller på telefon 78 72 69 00.


Johanna Bakos

18-03-2020

Del

Teknik til kreativitet er vores passion.

Hos SP elsker vi kreativitet og vores fokus er at tilbyde produkter af høj kvalitet til teknikinteresserede. Med personlig service og ekspertrådgivning skaber vi løsninger der er skræddersyet til dig og dit formål – til gode priser.

Følg os:

78 72 69 00

Kontakt os
    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Følg med i hvad der sker i teknikbranchen. Tilmeld dig til Scandinavian Photos nyhedsbrev og få eksklusive tilbud, de seneste nyheder fra branchens ledende producenter samt en masse inspiration.

    FRI FRAGT PÅ ORDRE OVER 500 KR
    Gælder MyPack Privat uden omdeling

    Scandinavian Photo benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen på sitet. Accepterer du ikke brugen af cookies, kan du slukke for dem i din webbrowser. Dette kan dog medføre at visse funktioner på sitet ikke fungerer som de skal.