6 tips til bedre makrobilleder

Med træer og blomster, som rent af eksploderer og farverige insekter, der smelter til liv, kan dette være den smukkeste fototid på hele året. Med det rette fokus, kommer du langt, men også tæt på. Vi giver dig seks enkle tips til hjælp for dig at lykkes med din makrofotografering. Velkommen til en ny og spændende verden!

Du kan fotografere i makro på tre forskellige måder. Enten kan du bruge et Nærlinsesæt som du let skruer fast på dit eksisterende objektiv, eller så bruger du en mellemring mellem kamerahuset og objektivet, men du kan også købe et makroobjektiv til dig selv. Nærlinsen er den billigste variant og perfekt til dig der gerne vil teste det her med makrofotografering. Vi vil dog advare lidt for, at du kan miste lidt skarphed i billederne.

1. Brug forgrunden. Kør ind i kameraet, for eksempel i en buske med ribs for at få endnu flere grene og blade med i forgrunden; en flot måde at skabe dybde i billedet.

2. Brug et stativ. Med ett stativ kan du komme tæt på dit motiv og zoome ind uden at være urolig for uskarpe billeder på grund af hænder der ryster.

3. Brug en refleksskærm. Med en refleksskærm kan du selvfølgelig lette lyset, men du kan også bruge den til at afskærme lyset eller helt enkelt som en vindskærm.

4. Vær ikke bange for en mindre blænde. Ved at bruge en mindre blænde, får du en længere dybdeskarphed. Prøv og sde hvad der passer til dit billede.

Blænde f/13 og lukkertid 1/13 sek. er blevet brugt..

Blænde f/2,8 og lukkertid 1/250 sek er blevet brugt.

5. Stabiliser dit motiv. En rulle tape er ikke så dumt at have med i kameratasken. Du kan enkelt stabilisere eksempelvis et blad eller en blomst med hjælp af lidt tape.

6. Skab din egen dug.Dugdråber er et meget smukt motiv., men det er ikke så let at finde rigtig smukt naturligt dug. Det kan du enkelt løse ved at bruge en lille vandforstøver, spaøjte på et græsstrå og find det rette lys og vips, har du skabt din egen dug.


22-01-2019

Del

Vi hjælper dig med at tage bedre billeder

Billedet, og det udstyr der gør det muligt, har været vores lidenskab siden 1982. Scandinavian Photo tilbyder et bredt sortiment til film- og fotoentusiaster - uanset niveauet af viden. Udover udstyr tilbyder vi inspiration, viden, uddannelse og rådgivning.

Følg os:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Følg med i hvad der sker i fotobranchen. Tilmeld dig til Scandinavian Photos nyhedsbrev og få eksklusive tilbud, de seneste nyheder fra branchens ledende producenter samt en masse inspiration.

LEVERING TIL DØREN FOR 99,- ELLER FRI FRAGT (UDEN OMDELING) PÅ ORDRE OVER 500 KR

Scandinavian Photo benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen på sitet. Accepterer du ikke brugen af cookies, kan du slukke for dem i din webbrowser. Dette kan dog medføre at visse funktioner på sitet ikke fungerer som de skal.